BDS TÜRKİYE: İsrail’e, Her Alanda BOYKOT!

BDS Türkiye, İsrail’in geçtiğimiz hafta boyunca Gazze’ye yönelik saldırıların karşı açıklma yaptı. BDS Türkiye açıklamasında, Filistin’i savunduğunu iddia eden ve dost görünenlerin yapması gereken temel şeyin Siyonist İsrail’i her alanda boykot etmek olduğunu belirtti.

BDS açıklamasında, Siyonist İsrail’in hiçbir hukuka riayet etmediği ve saldırganlıkta da sınır tanımadığı belirtilerek, ancak Boykot yolu ile Siyonist İsrail’in yalnızlaşacağını belirtildi.

Açıklamada Siyonist İsrail’in sivil hedeflere dönük yıkım saldırılarına rağmen Direnişe karşı somut bir kazanım elde edemeden ateşkes istemek zorunda kaldığı ifade edildi.

BDS Türkiye ayrıca Siyonist İsrail’e karşı mücadelede temel yolun ve halkı koruyan yegane gücün Filistin Direnişi olduğunun da tekrar görüldüğünü açıkladı.

BM ve birçok kurum tarafından “yaşanılmaz” bölge olarak tanımlanan Gazze’de ise halen daha ablukanın devam ettiğine dikkat çeken BDS Türkiye açıklamasın, Filistin halkının özgürlüğünü hangi yoldan elde edeceğini de kendi ancak kendi iradesinin belirleyeceği belirtildi.

Açıklamanın sonunda ise şu ifadeye yer verildi:

BDS Türkiye olarak, son saldırılarından ötürü Siyonist İsrail’i kınıyor, Filistin direnişinin başarılarını kutluyor ve kamuoyunu İsrail’i her alanda boykot etme çağrımıza destek vermeye davet ediyoruz.