BDS: Türkiye, Filistin Diyor Ama İsrail’e Yaklaşıyor

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Filistin’deki işgal bitirilinceye dek, Filistin halkına uygulanan ayrımcılık son buluncaya dek, Filistinli mülteciler yurtlarına dönünceye dek, İsrail’le tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik, kültürel ilişkiler kesilsin!”

BDS Türkiye, Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı İzhak Herzog’un 9-10 Mart tarihleri arasında yapılacağı açıklanan Türkiye ziyaretini protesto etti.

Türkiye yönetiminin Siyonist İsrail ile olan ilişkilerini de eleştiren BDS açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bir yandan “Filistin Halkının Yanındayız!” diyorlar ve öbür yandan da İsrail ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkileri her geçen gün daha da arttırıyorlar. Biz yönetimin “Filistin’in Halkının Yanındayız” söylemlerini bir şovdan ibaret olduğunu gayet iyi biliyoruz. Gerçekte İsrail ile ilişkileri daha da güçlendiren yani İsrail’in katliamlarına göz yuman bir yönetim var ülkemizde.”

Açıklamada ayrıca Türkiye yönetiminden Filistin’e verilecek en net yardımlardan birinin İsrail İşgal Rejimini her alanda boykot etmek olacağı belirtildi.