Batı Şeria’daki Katliamlarda 7 Şehit

Siyonist işgalciler bir yandan Gazze bölgesinde sivil savunmasız insanlara yönelik vahşi saldırılarla katliamlarını sürdürürken bir yandan da bunu kabul etmeyen ve tepki gösteren Batı Şeria ahalisine yönelik olarak da savaş sürdürüyorlar. Bu bölgede de her gece baskınlar düzenleyerek katliamlar gerçekleştiriyorlar. 

İşgal güçlerinin Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Tulkerem Mülteci Kampı’na insansız hava araçlarıyla ve füzelerle düzenledikleri saldırılarda üç gencin daha şehit edildiği böylece dün geceden itibaren düzenlenen saldırılarda bu kampta şehit edilenlerin sayısının 6’ya çıktığı haber verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalciler sabah saatlerinde Tulkerem Mülteci Kampı’nın El-Ğanim Mahallesi’nde toplanan gençlerin üzerine kamikaze İHA’larla ve füzelerle saldırı düzenlediler. Saldırı sonucu 24 yaşındaki Said Süleyman Ebu Tahun, 27 yaşındaki Cihad Halid Mukbil Ganim ve 21 yaşındaki Musab Ömer Ahmed El-Ğul şehit oldu. Böylece söz konusu mülteci kampında işgalcilerin saldırılarıyla dün geceden itibaren şehit edilenlerin sayısı 6’ya ulaşmış oldu. Ayrıca 4 gencin de işgalcilerin keskin nişancılarının saldırılarına hedef olarak yaralandığı haber verildi. 

Filistinli direnişçilerin de işgalcilerin saldırılarına karşılık vererek 3 askeri araçlarını imha ettikleri belirtildi. 

İşgalcilere ait bir paletli buldozerin mülteci kampı içinde muhtelif caddeleri ve altyapı tesislerini tahrip ettiği ifade edildi.

İşgal güçleri dün akşam saatlerinden itibaren Tulkerem Mülteci Kampı’nı, piyade birlikleriyle ve zırhlı araçlar içinde gelen askerleriyle bütün giriş kapılarından kuşatmaya almışlardı. 

İşgal güçlerinin Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan El-Halil’de düzenledikleri saldırılarda da bir Filistinli genci şehit ettikleri haber verildi.

İşgalcilerin saldırganlıklarına karşı Batı Şeria bölgesinde kitlesel eylemler ve direniş eylemleri de yaygınlaşıyor.