Batı Şeria’da SEÇİM MERKEZLERİ Faaliyete Başladı

Kurul yaptığı basın açıklamasında, Kudüs dâhil Batı Yaka’nın bütün noktalarını kapsayacak şekilde 758 seçim kayıt merkezi açtıklarını ve 391 yerel heyet oluşturduklarını belirterek, isteyenin internet üzerinden de kayıt yapabileceği hatırlatıldı.

GÖZAT  Filistin Yönetimi: Batı Şeria'da Seçim Var, Gazze'de Yok

Oy verebilecek 1 milyon 476 binden, 1 milyon 125 bin bay ve bayan seçmenin daha önce kayıtlı olduğu Batı Yaka’da 17 yaşını dolduran her Filistinli vatandaş ikamet ettiği yerde gidip ismini kaydedebiliyor.

2016’da yapılması düşünülen belediye seçimleri Hamas’ın iştirak edeceğini ilan etmesinden sonra ertelendi. Seçimleri kaybetmeyi göze alamayan Fetih hareketinin kontrolündeki Elhamdallah hükümeti daha sonra seçimlerin sadece Batı Yaka’da yapılmasına karar verdi.

GÖZAT  Hamas: Gazze Seçimlerini Engelleyen Filistin Yönetimidir

Batı Yaka’da Hamas mensuplarına nefes aldırmayan, hareketlerini kontrol edip ev ve işyerlerine sürekli baskınlar yapan, kımıldayanları zindana atan, direniş eylemlerini engelleyen, hareketin lider ve mensuplarına nefes aldırmayan, seçimde adaylıklarını koyanları tehdit eden, zindana atan Abbas’ın emrindeki Elhamdallah hükümeti hiçbir şey yokmuş gibi seçimlerin Gazze’de de olmasını istiyor. Hükümetin yanlı ve baskıcı tutumunu eleştiren Hamas, seçimlerin adilane bir şekilde ve özgür bir havada Gazze ve Batı Yaka’da eşit şartlarda olmasını istiyor.