Batı Şeria’da Bir Çok Noktaya Baskın Yapıldı

İşgal güçleri bu sabah Batı Şeria’daki kentlere ve kamplara baskın düzenlerken, işgal askerleri ve Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İşgal güçleri Nablus’un güneydoğusundaki Balata ve Asker El-Cedid kampları ile Nablus kentinin batı mahallelerine baskın düzenledi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Balata ve Asker El-Cedid kamplarına düzenlediği baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, işgal ordusuna ait buldozerlerin birçok caddeyi ve altyapıyı tahrip ettiğini, işgal güçlerinin her iki kampta da evlere baskın düzenlediğini bildirdi.

Kaynaklar, Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine ateş açarak karşı koyduğunu ve işgal ordusuna ait araçları el yapımı patlayıcılarla hedef aldığını söyledi.

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Muhammed Ekrem Anter adlı genci Nablus’un batısında yer alan Tel Caddesi’ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını belirtti.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde El-Bire kentine de baskın düzenleyerek birçok evde arama yaptı.

İşgal güçlerinin Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında bir araca ateş açtığı ve araçtaki bir kişinin yaralandığı kaydedildi.

İşgal güçleri dün gece El-Halil’e bağlı Surif ve Yatta beldelerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı ve bir hayır derneğinin eşyalarına el koydu.

İşgal güçlerinin Yatta beldesine düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.