Batı Şeria Halkı Açlık Grevindekiler İçin MEYDANLARDA

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde işgal askerleriyle temas noktalarında, özellikle Bey Ummer’de yapılan gösterilere işgal güçlerinin serte müdahale etmeleri üzerine çatışmalar yaşanırken, işgal güçleri kendilerine taş atan Filistinlilere gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla karşılık verdiler.

Muhabirimizin verdiği bilgiye göre, Cuma namazından sonra işgal askerlerinin bulunduğu noktaya doğru yürüyüşe geçen Filistinlilerle işgal askerleri arasında çıkan şiddetli çatışmada bir kişi gerçek mermiyle yaralanırken 22 kişi de atılan gazlardan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.

GÖZAT  ESİRLER: Filistin Halkının DİRENİŞ ve FEDAKARLIK Tablosu

El-Halil şehrinin Babu’z-Zaviye bölgesinde de şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Nablus şehrinde ve ona bağlı beldelerde kurulan eylem çadırlarında kılınan Cuma namazında sonra esirlere destek için yapılan eylemlerde işgal güçlerinin müdahalesi sonucu iki kişi yaralandı.

GÖZAT  Hamas: Aynı Zeminde Yeni Bir Vizyona İhtiyacımız Var

Ramallah şehrinde yapılan destek eylemlerinde göstericilere sert müdahale eden işgal güçleri, biri İsrail vatandaşı aktivist olmak üzere üç kişiyi tutukladılar.

Beytlahim şehrinde, köy ve beldelerinde eylem çadırlarıyla camilerde kılınan Cuma namazından sonra başlayan yürüyüşlere müdahale eden işgal güçleri biri gazeteci 3 kişiyi yaralarken, 6 kişi de atılan gazlardan etkilendi.

GÖZAT  İSLAMİ CİHAD: Yüzlerce Esir Daha AÇLIK GREVİNE KATILACAK

Selfit şehrinde de halk esirlere destek için eylem çadırlarına akın etti, namazdan sonra düzenlenen gösteri ve yürüyüşlere iştirak ederek esirlerin yanında olduklarını ifade ettiler.

Filistin Esir Günü olan 17 Nisan’da Siyonist işgal rejimi zindanlarında tutulan 1500 Filistinli esir insanlık dışı koşulların düzeltilmesi, gasp edilen haklarının iade edilmesi, hasta esirlere yönelik ihmale son vermesi için Özgürlük ve Onur İçin Açlık Grevi direnişine başladı.