Batı Şeria’da 17 Filistinliye GÖZALTI

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gözaltına alınan kişilerin işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik halk direnişi eylemlerine katıldıkları için aranan kişiler olduğunu öne sürdü.

İşgal güçlerinin El-Halil’de Kifah Hicazi El-Hüseyni isimli kadını, kuzeydeki Beyt Ummer beldesinden üç kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Ramallah’ın kuzeyindeki El-Celzun Kampı’ndan dört kişiyi, Beytlahim kentinden bir genci ve Cenin’e bağlı Kabatiye beldesinden iki kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçleri, Kalkiliya’ya bağlı Azun beldesinde üç kişiyi, Kudüs’e bağlı Kefer Akab beldesinden bir kişiyi, Cenin’e bağlı El-Yamun beldesinde iki kişiyi ve Ramallah’a bağlı Deir Ebu Meşal köyünde de bir genci gözaltına aldı.

Bu arada, bu sabah Beytlahim’deki Ed-Dehişe Kampı’nda, Tulkerem’in Doğu Mahallesi’nde ve Kalkiliya kentinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İşgal rejimi televizyonu 2’nci kanalı, Ed-Dehişe Kampı’nda bir kadın polisin molotof kokteyliyle elinden yaralandığını bildirdi.