Batı Şeria’daki Çatışmalarda 149 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin biri gerçek mermiyle ve diğerleri plastik mermiyle yaralanan 21 kişiye tıbbi müdahalede bulunduğunu, 120 kişinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.

Filistinliler bugün En-Nekbe’nin 70’inci yıldönümünü anıyor. Öğleden sonra Nablus’un güneyindeki Kasra beldesinde Filistinlilerle işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

Görgü tanıkları Filistinli gençlerin belde girişinde ve çevresinde konuşlanan işgal güçlerine taş attığını, işgal güçlerinin de gençlere ses bombası, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi attığını bildirdi.

Görgü tanıkları ayrıca işgal güçlerinin beldeye baskın düzenlemesine engel olmak için gençlerin belde girişini taşlarla ve otomobil lastikleriyle kapattıklarını söyledi.

Nablus kentinin güneyindeki Havara askeri kontrol noktasında da bugün işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Bu arada, yüzlerce Filistinlinin Nablus kent merkezinde toplanarak dün Gazze Şeridi sınırında şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kıldığı ifade edildi.