Bahreyn’in İsrail İle Normalleşmesi Kudüs’e İhanet

Ramallah’taki Filistin Yönetimi, Bahreyn’in İsrail ile normalleşme anlaşmasına varmasını kınayarak, bu adımın “Kudüs’e, Mescidi Aksa’ya ve Filistin davasına ihanet” olduğunu duyurdu.

Filistin Yönetimi yaptığı açıklamada, “ABD-Bahreyn-İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasını kınıyor ve şiddetle reddettiğimizi açıklıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın Kudüs’e, Mescidi Aksa’ya ve Filistin davasına ihanet olduğu belirten Filistin Yönetimi, Bahreyn’den Filistin halkına ve davasına zarar veren anlaşmadan çekilmesini istedi.

Ayrıca açıklamada, Bahreyn’in İsrail ile ilişkileri normalleştirmesinin Arap Barış Girişimine ve uluslararası kararlara zarar vereceği ve son derece tehlikeli olduğu belirtildi.

Cuma günü erken saatlerde Bahreyn, ABD himayesinde İsrail ile diplomatik ilişkiler konusunda normalleşme anlaşması yaptığını duyurdu.

Bahreyn’in İsrail ile normalleşme anlaşmasına vardığını duyurması, BAE’nin İsrail’le normalleşme anlaşmasını imzalamasından bir ay sonra geldi.

Diğer yandan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi, BEA ve İsrail arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını memnuniyetle karşılamıştı.

Bahreyn, Mısır, Ürdün ve BAE’nin ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi oldu.