Bahreyn: Mossad-İsrail Ülkemizde ve Burada Kalacak

Bahreyn Dışişleri Bakan Yardımcısı, Siyonist rejim casusluk teşkilatı Mossad unsurlarının bu ülkede bulunduğunu duyurdu.

Aralarında Başbakan Naftali Bennett ve İsrail Savaş Bakanı Bani Gantz’ın da bulunduğu üst düzey İsrailli yetkililer geçtiğimiz günlerde Bahreyn’in başkenti Manama’ya gitti. İsrail Savaş Bakanı, Bahreynli mevkidaşı Abdullah bin Hassan Al-Naimi ile yaptığı görüşmede Manama ile bir güvenlik anlaşması imzalamıştı.

11 Eylül 2020’de iki taraf arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden bu yana ilk kez imzalanan anlaşma, Bahreyn ile Tel Aviv arasındaki stratejik güvenlik işbirliğini artıracak.

El-Meyadin televizyonunun bildirdiğine göre Bahreyn Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullah bin Ahmed Al-Halife Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mossad’ın Siyonist rejimle güvenlik ve istihbarat işbirliğinin bir parçası olarak Bahreyn’de bulunduğunu söyledi.

Bahreynli yetkili, bölgede Mossad unsurlarının da bulunduğunu ve Bahreyn ile İsrail arasındaki güvenlik işbirliğinin daha fazla güvenlik ve istikrara yol açması halinde bunun gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. 

Bahreyn ve Siyonist rejim, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın arabuluculuğuyla 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da resmi olarak normalleşme anlaşması imzalamıştı.