BAHREYN Halkı İSRAİL İlişkilerine Tepki Gösterdi

Bahreyn halkı Al-i Halife gibi bazı Körfez ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesine tepki göstermeye devam ediyor. 

Bahreynliler, Körfez ülkelerinin Siyonist düşman ile olan ilişkilerinde yaşanan gelişmelere ve A-li Halife’nin Siyonist bir heyeti Bahreyn’deki ekonomi konferansına davet etmesine tepki göstererek protesto ettiler.

Bahreyn halkının feryatları Siyonist Rejim ile Al-i Halife’nin artan ilişkileri için yükseldi. Allame Seyyid Abdullah El Garifi konu ile ilgili yaptığı konuşmasında tüm İslam ümmeti ve devletlerinin Mescid-i Aksa’nın korunamamasında ve bu kutsal mekanların Yahudileştirilerek saygınlığının zarar görmesinde büyük bir mesuliyet sahibi olduğunu ifade etti.

El Garifi ayrıca, Siyonizm’i besleyen hiç bir adımın ne dini ne de milli açıdan kabul edilebilir olmadığını da hatırlattı.

El Menar televizyonunun haberine göre; Bahreyn Vaad Hareketi eski genel sekreteri Razi El Musevi de şöyle konuştu: Bahreyn halkının konumu bellidir, Bahreyn halkının Filistin konusundaki tutumu kat’idir. Aynı şekilde topraklarının özgürleşmesi ve Kudüs’ün başkentliğinde bir devlet kurulması gibi hedeflerin gerçekleşmesi için Filistin halkı ile olan dayanışmaları da devam etmektedir.

El Musevi sözlerine şunları da ekledi: Bahreyn halkının bu gün her zamankinden daha fazla Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğuna inanıyorum. Özellikle de Yüzyılın Anlaşması vasıtasıyla Filistin sorununu zihinlerden silmek için onca çaba sarf edildiği bu hassas günlerde.