Bahreyn El-Vifak Cemiyeti’nden Arap-İsrail Zirvesine Sert Tepki

Bahreyn el-Vifak Cemiyeti, mübarek Ramazan ayı arifesinde işgalci Siyonist rejim tarafından organize edilen tüm Müslümanları ve Arapları hedef alan işgal topraklarının güneyindeki Necef Çölü bölgesinde düzenlenen hain zirvede Al-i Halife rejiminin varlığını şiddetle kınadı.

Bahreyn el-Vifak Cemiyeti tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Yaşananlar, bölge ülkelerinin istikrar ve güvenliğine yönelik çaresiz bir saldırı girişimidir ve bu, bölge halklarının taleplerine tamamen aykırıdır ve açık bir yüzleşmedir. Bazılarının artık Arap kimliğine ait olmadığı ve Siyonist işgalcilere yöneldiği görülmektedir.

İslam ve Arap milletlerinin Filistin meselesi konusunda aldıkları karar açıktır ve uzlaşmacı rejimler milletlerinin davalarıyla mücadele edemedikleri için halkın taleplerine karşı kendilerini korumanın bir yolunu aramaktadırlar.

Bu hain zirvenin düzenlenmesinin amacının, işgalci Siyonist rejim ve müttefiklerinin geçmişte gerçekleştirmede başarısız olduğu ve yine başarısız olacağı hedefleri tamamlama girişimi olduğuna inanıyoruz. Uluslararası toplum bu ülkelerde, özellikle rejimi diktatörlük ve insan hakları ihlalleriyle iç içe olan Bahreyn’de siyasi hakları ve insan haklarını bastırma çabalarını takip etmelidir.

Necef Çölü Zirvesi, meşruiyeti olmayanları meşrulaştırma girişimidir ve bazılarının bölgede yaratmaya çalıştığı krizlerin ve çatışmaların boyutunu da göstermektedir. Dolayısıyla önümüzdeki günler işgal altındaki Filistin toprakları ve Bahreyn gibi uzlaşmacı ülkeler içinde yapılan planlar nedeniyle karanlık olabilir. Siyonist düşman bu uzlaşmacı rejimlere hiçbir şey vermeyecek ve onlardan sadece para koparacaktır.’

Öte yandan Bahreyn İnkılabının Ruhani Lideri Ayetullah Şeyh İsa Kasım da yayınladığı bildiride şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleştirilmesi, ulusun çıkarlarının, onurunun ve birliğinin yok olmasına neden olmaktadır. Bugün hedeflenen en önemli şey, milletin İslami zihniyeti, vicdanı, davranışı ve ahlakıdır. Böylece İslam’ın köklerini milletimizden ayırmak ve bu milletin İslam’a olan bağlılığını ortadan kaldırmak ve bu milleti Siyonizm’e ve Musa’nın asıl şeriatından tamamen uzak olan Yahudilere bağımlı kılmak istemektedirler.

İslam ümmeti ya bu komplolar karşısında susmalıdır ki böyle olursa dünya ve ahiretlerini kaybedeceklerdir. Ya da tüm gücüyle bu komployu yenmek için mücadele ve direniş yolunda sabırlı olmalıdır.’

Bahreyn el-Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Hüseyin el-Deyhi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu hain toplantı hakkında şunları söyledi: ‘Bahreyn rejimi bir yanlış hesap daha yaptı. Bahreyn’de ve bölgede siyasi istikrarın sağlanması, işgalci rejimle ilişkilerin normalleştirilmesiyle değil demokrasi, özgürlük ve adaletle sağlanacaktır.’

Dört Arap ülkesinin bakanlarının işgal altındaki Necef Çölü bölgesinde Siyonist rejim ve ABD ile görüşmesi, bölgedeki çeşitli tarafların kınama dalgasını beraberinde getirdi ve bu taraflar bunu, Filistin davasına ve bölge halklarının çıkarlarına ihanet olarak nitelendirdiler.