Bahr: İsrail HUZUR ve GÜVEN Görmeyecek

Gazze’deki El-Umeri Camiinde verdiği Cuma hutbesinde ABD’nin yeni başkanı Trump’ın politikalarına değinen Bahr “Irkçı görüş ve politikalara sahip Trump’ın Amerika başkanı olması ve işgalciyi açıkça desteklemesi halkımızın işgalcinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü ırkçı uygulamalara karşı ilkeli bir duruş sergilemesini ve direniş göstermesini zorunlu kılıyor” dedi.

Direnişi kucaklayan Gazze’ye kaşı komplo ve tuzakların devam ettiğini, bu tutumu nedeniyle işgalcinin kısa bir zaman dilimi içinde üç kez bölgeye saldırdığını hatırlatan Bahr, “Bütün bunları halkımıza yapıyorlar. Çünkü bu halk, toprağını işgal eden ve kutsallarını kirleten işgalciye karşı silah taşıyor” ifadesini kullandı.

İşgalciden Filistin topraklarını terk etmesini isteyen Bahr, “Bu topraklar üzerinde bulunduğu müddetçe işgalciye huzur ve güven olamayacak, bu toprakları kurtarıncaya kadar ona direnmeye devam edilecek” diye ifade etti.

Bahr hutbesinde Ramallah yönetiminden düşmanla görüşmeleri ve güvenlik koordinasyonu sonlandırmasını, Filistin halkının direnişini ve Kudüs intifadasını desteklemesini istedi.