BAE İle İsrail’in Ticaret Hacmi Gittikçe Artıyor

İbrahim Anlaşmaları kapsamında geçen yıl işgal rejimi ile ilişkilerini normalleştiren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Tel Aviv ile ticari ilişkilerini de geliştiriyor.

SoL’un haberine göre İşgal rejimi Ticaret Odaları Federasyonu’ndan (FICC) yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ticaretin 2021’in ilk yarısında 523,2 milyon doları bulduğu bildirildi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin, normalleşmenin gerçekleştiği 2020 yılında yüzde 177’lik bir artış kaydederek 188,9 milyon dolar olduğu anımsatılan açıklamada, ziynet eşyası ticareti dışarıda bırakılarak İsrail ile BAE’nin bu yılın Ocak ve Haziran ayları arasında toplamda 229 milyon dolarlık bir rakama eriştikleri belirtildi.

Bunun yanı sıra açıklamada, bu yılki ticaret hacminin önceki yıla kıyasla yüzde 143’lük bir artış kaydettiği bilgisi paylaşıldı.

Önceki İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu döneminde imzalanan normalleşme anlaşması sonrasında 200 binden fazla İsrailli BAE’yi ziyaret etmiş, ülkenin serbest ticaret bölgelerinde yaklaşık 40 İsrailli şirket kurulmuştu.