BAE Dışişleri Bakanı Siyonist İSRAİL’de…

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnoon bin Zayed’in İsrail’e gizli bir ziyaret gerçekleştirdiği kaydedildi.

İki İsrailli ve bir Arap kaynağın teyit ettiği ziyaret 16 Ocak günü yapıldı. BAE’li yetkililerin Tel-Aviv’deki Ritz Carlton otelinde kaldığı belirtildi.

Fark Körfezi kıyı ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail rejimi arasında hızlanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi.

Korsan İsrail rejimi basınından Yediot Ahronot gazetesi, BAE’nin başkenti Abu Dabi’den kalkan Bombardier tipi özel uçağın, BAE’den iki üst düzey ismi Tel-Aviv’e taşıdığını duyurdu. Tel-Aviv’e sır ziyarette bulunan isimler, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed ve BAE’de istihbarattan sorumlu Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnoon bin Zayed olarak kaydedildi.

BAE’li iki ismin İsrail’deki temaslarına ilişkin ise bir bilgi verilmedi. Ancak ziyaretin, ABD’nin 13-14 Şubat’ta İran’ı hedef alan Polonya’daki uluslararası zirve öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti. Kısa zaman önce İsrail rejimi, BAE, Suudi Arabistan ve Mısır istihbarat servisi başkanlarının bölgeyi dizayn etmeye yönelik toplantılar düzenlediği de ortaya çıkmıştı.