Azerbaycan’da Dünya Kudüs Günü Etkinliği Düzenlendi

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’da müminlerin katılımıyla Dünya Kudüs Günü etkinliği düzenlendi.

Bakü’da Müslüman Azeriler ve İran vatandaşlarının katılımıyla düzenlenen Dünya Kudüs Günü etkinliğinde, Siyonist rejimin Müslümanlar arasında anlaşmazlık ve tefrika çıkarma çabalarına işaretle, Filistin halkının tek kurtuluş yolunun Müslümanlar’ın birleşmesi olduğu ifade edildi. Eylemciler ayrıca gasıp Siyonist rejimin cinayetlerini kınayarak, Kudüs’ün özgürleşmesi için İslam ülkeleri ve direniş cephesinin Siyonist rejimin aşırıcılığı ve cinayetleri karşısında birleşmesinin mazlum Filistin halkının tek kurtuluş yolu olduğunu deklare ettiler.

Azerbaycan’ın önde gelen din alimlerinden Mir Cafer Eyyubov, Siyonist düşmanın İslam ülkelerinin arasını açma çabasına işaretle, basiret sahibi dindar insanların, bu fitne içine sürüklenmemeleri için dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Bugün ayrıca Pakistan’da Dünya Kudüs Günü etkinlikleri, başkent İslamabat dahil ülkenin çeşitli kentlerinde milyonların katılımıyla düzenlendi. Eylemciler, ABD ve İsrail aleyhinde slogan atarak, işgal rejimi ile uzlaşma komplosunu reddederek, Filistin halkının direnişini desteklediler.