Avrupa Heyetinden İtiraf: FİLİSTİN POLİTİKALARIMIZ İŞE YARAMIYOR

Filistin’i ziyaret eden Avrupa Birliği heyetinin başkanı Neoklis Sylikiotis gerçekleri yerinde görmesi ve incelemesi için bir komisyonun Filistin topraklarına gönderilmesini isteyerek, İsrail’i de Batı Yaka topraklarını kendi yönetimindeki topraklara katmama konusunda uyardı.

İşgal altındaki Filistin topraklarına yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği heyetine başkanlık eden parlamenter Sylikiotis, Avrupa Birliğinden Filistin devletini tanımasını istedi.

Sylikiotis yaptığı açıklamada “Yarım asırlık bir işgalin ardından politikalarımızın bölgedeki savaşı sonlandırmadığını ve barışı tesis etmediğini gördük. Uluslararası camianın şimdi İsrail’den yerleşim inşaatlarını durdurmasını isteyen Güvenlik Konseyinin 2334 nolu kararını uygulaması gerekir” dedi.

Sylikiotis açıklamasında ayrıca, “Yerleşke inşaatları tüm hızıyla devam ederken, ev ve okul yıkımları da artıyor. Bunların bir kısmı Avrupa Birliği parasıyla yapılan binalardır. Batı Yaka ve Kudüs’te yapılan yıkım ve el koymalar sebebiyle 300 kişi evsiz barksız kaldı. Burada bizim İsrail’e zorla evden çıkarmanın, insanları yurtsuz bırakmanın uluslararası kanunlara göre suç olduğunu hatırlatmamız gerekir. Kudüs’te birçok mahalle Yahudi yerleşimcilerin zorla ele geçirme tehdidi altındadır. Yapılan baskı ve zulümler neticesinde Filistinlerin evlerini terk etmekten başka çareleri kalmıyor” ifadelerini kullandı.