ARURİ: Hamdallah’a Suikast FİLİSTİN’i Karıştırma Girişimi

El-Aruri, patlamanın Siyonistlerin Filistin sahasını karıştırma, uzlaşı çabalarını ve Mısır’ın rolünü boşa çıkarma girişimi olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Filistin halkının ve Filistinli grupların uzlaşı çabalarını hedef alan, halkımızı geriye götürmek ve Yüzyılın Anlaşması’nı hayata geçirmek isteyen girişimlere karşı direneceğini ifade eden El-Aruri, Filistin halkının uzlaşı çabalarını tahrip girişimlerinin Yüzyılın Anlaşması’nı ve Filistin davasını tasfiye planını uygulamak için yapıldığının farkında olduğunu belirtti.

El-Aruri, Rami El-Hamdallah başkanlığındaki hükümete de seslenerek, bu tür girişimlere aldırış etmeden Filistin kurumlarının birleştirilmesi çalışmalarını sürdürmesini ve Gazze Şeridi’ndeki görevlerini yerine getirmesini istedi.

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri ise patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, El-Hamdallah’ın olayın hemen ardından Gazze Şeridi’nin güvenliğinin hükümete teslim edilmesini istemesinin patlamanın amacı hakkında şüphe doğurduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında yaptığı açıklamada, “Bu çağrı patlamanın hedeflerinin patlamanın boyutundan çok daha büyük olduğunu gösteriyor” dedi.