Arap İnsan Hakları Örgütü: Mahmud Abbas Güçleri, Filistinlilere İşkence Yapıyor

Arap İnsan Hakları Örgütü, bugün (6 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, geçen yıl işkenceye uğrayan ve kendilerine ulaşılabilen 33 kişi olduğunu ifade etti.

2017’nin başından itibaren vahşi şekilde uygulanan işkence vakalarının tespit edilmeye başlandığını bildiren Arap İnsan Hakları Örgütü, Filistin Yönetimi zindanlarında uygulanan işkencelerin başında kapıya veya tavana bağlayıp şiddetli bir şekilde darp etmenin geldiğini açıkladı.

Ramallah’taki siyasi yönetimin güvenlik birimlerinin sistematik olarak gerçekleştirdiği işkencenin tehlikesinin farkında olmadığını belirten Arap İnsan Hakları Örgütü, işkencenin uluslararası hukuka göre yasak olduğunu hatırlattı ve Ramallah’taki yönetimin işkence nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanabileceğini kaydetti.

Ramallah’taki siyasi yönetimin işkence konusunda kendisine yapılan onlarca şikâyeti ve başvuruyu görmezden geldiğini ifade eden Arap İnsan Hakları Örgütü, bu durumun uygulanan işkencenin Ramallah’taki Filistin Yönetimi’nin politikalarının bir parçası olduğunu gösterdiğini söyledi.

Arap İnsan Hakları Örgütü, bu yıl başlarında siyasi görüşleri nedeniyle gözaltına alınarak işkenceye maruz kalan Filistinlilerin şikâyetlerinin kendilerine ulaştığını bildirdi.