ARAP Dergisi İSRAİL’e Giden Çalışanı KOVDU!

Fransa’nın başkenti Paris’te çıkan Kul El-Arab Dergisi bir grup Arap gazeteciyle birlikte Siyonist işgal rejimini ziyaret eden Mısır asıllı gazeteci Halid Sa’d Zeğlul’un iş sözleşmesini feshettiğini duyurdu.

Kul El-Arab Dergisi yayınladığı açıklamada “Sa’d Zeğlul’un 17-19 tarihleri arasında işgal rejimini ziyaret eden bir grup gazeteci içinde yer almasının anlaşılmasından sonra onunla olan bütün bağlarımızı kestik. Zeğlul eşi ve çocuklarıyla Fransa’nın Grenoble şehrine tatile çıkacağını söyleyerek bizi kandırdı” ifadesini kullandı.

Başta Filistin davası olmak üzere Arap dünyasındaki adil ve meşru davalara bağlı olduğunu belirten dergi, Perşembe gününden itibaren Zeğlul ile olan bütün bağlarını kopardıklarını ve bu konuda alınan kararın da kendisine tebliğ edildiğini kaydetti.

Diğer taraftan Mısır Gazeteciler Sendikası üyesi Cemal Abdurrahim yaptığı açıklamada “Fransa’nın başkenti Paris’te çıkan Kul El-Arab Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali El-Muribi’den özel bir mesaj aldım. Mesajda El-Muribi, 7 Arap gazeteciyle işgal rejimini ve parlamentosunu ziyaret eden Mısır asıllı gazeteci Halid Sa’d Zeğlul’un işine son verdiğini belirtti” dedi.

Siyonist rejimin Paris büyükelçiliğinin girişimiyle Lübnan, Mısır, Cezayir ve Fas’tan bir grup Arap gazetecinin Siyonist işgal rejimini ziyaret etmesi tepkiyle karşılandı.