ARAP Birliği: KUDÜS’e ve UNRWA’ya Dokunmayın!

Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Girişim Zirvesi Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta toplandı.

Zirveden Kudüs’ün statüsünün değiştirilmemesi ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’ya dokunulmaması talebi çıktı.

Zirvenin kapanış bildirgesinde, uluslararası topluma Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan ülkelerin mülteci akınının ekonomik ve sosyal etkileriyle baş edebilmeleri için desteklenmesi çağrısı yapıldı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil’in okuduğu kapanış bildirgesinde, UNRWA’nın Birleşmiş Milletler tarafından görevlendirildiği hatırlatılarak, örgüte zarar verilmemesi istendi.

Beyrut Zirvesi’nin kapanış bildirgesinde ayrıca UNRWA’nın maruz kaldığı mali krize de işaret edildi.

Bildirgede, Filistin halkının direnişinin desteklenmesi gerektiği belirtilirken, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, Arap Birliği’nin Kudüs konusunda uluslararası hukuka bağlı kalınması ve Kudüs’ün İsrail’in başkenti kabul edilmemesi gerektiğini vurguladığını söyledi.

Lübnan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Girişim Zirvesi’ne Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El-Sani ve Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdülaziz’in dışında herhangi bir Arap ülkesi liderinin katılmaması dikkat çekti.