ARABİSTANLI Vaiz: Mescidi Aksa’yı YAHUDİLERE Bırakın

Vahabi vaiz-müftü üst üste birkaç kez kendi hesabında yayınladığı; “Mescid-i Aksa yolunda ölüm şehadet değildir”  yazısı tepki topladı.  Müftü yazısının devamında şu ifadelere de yer verdi: “Filistinli Müslüman kanı Mescid-i Aksa’dan daha az mı kutsaldır? Allah’tan korkun ve kan dökülmesine izin vermeyin, kim diyor Mescid-i Aksa yolunda ölmek şehadettir?”

El Garni, Filistin halkını kendi maceraperest liderlerinin peşinden gitmemeye çağırdı ve Filistinlilerin yenileye mahkum olduğunu iddia etti. Daha sonra sözlerine devam eden müftü şunları dile getirdi:

Kur’an ve sünnette eğer sayıca az, zayıf ve mühimmatınız yoksa illa düşmanla savaşmalısınız diye hiçbir delil yoktur. Mescid-i Aksa Yahudilerin değil bizimdir ancak ne zaman bizim olacak Allah izin verdiğinde.”

Suudi Arabistan’ın vaiz ve şeyhleri, Filistinlilerle dünya Müslümanlarına Aksa camisinin elden gittiğini, artık kurtarılamayacağını aşılamaya ve ümitsizleştirmeye çalışıyor.

Siyonist rejim ise Aksa Camisini Filistinli Müslümanların yüzüne kapatıp, onların namaz kılmalarını engellemeye ve bu kutsal binayı çökertip, Yahudi tapınaklarını inşa etmeye, Mescit Aksa’yı Siyonist simge ve sembollere dönüştürmeye çalışıyor.

Siyonist rejim yöneticileri uzun süreli stratejik hedeflerini gerçekleştirmek için, Kudüs’ü Yahudi devleti başkentine dönüştürmeye çalışıyorlar. TelAviv rejimi siyasi emelleri doğrultusunda Aksa Camisini kapatmaya çalışıyor. Siyonistler Aksa camisinin Baburrahme bölümünde bir sinagog kurmaya çalışıyorlar.

İsrail rejimi Araplar arasındaki ihtilafları sui istimal ediyor. Arap ülkelerindeki bazı rejimler kendi iktidarlarını ayakta tutabilmek için, gizli ve açık bir şekilde ırkçı İsrail rejimiyle ittifak kurup, Kudüs’ün konumunu değiştirme karşısında sessiz kalıyorlar.

Ancak Kudüs’ün konumu değişirse, Arap ülkelerindeki bütün rejimler devrileceklerdir. Tunuslu Müslüman düşünür hamide Elnifer de yaptığı açıklamada, Aksa camisinin çok tehlikeli bir değişim eşiğine geldiğini, İsrailliler mevcut kargaşayı suistimal ederek Mescid-i Aksayı tamamen işgal edip, sultalarını pekiştirmeye çalıştıklarını, ancak bu caminin Müslüman milletler nezdindeki kültürel, tarihi, ruhi ve manevi değerlerinin yüksek değeri ve kutsallığının bilincinde olduklarını söyledi.

Arap rejimleri Arap milletlerinin karşısında dikilip ittifak kurarak Mescid-i Aksa’nın Siyonistlerce işgaline göz yummaktadırlar. Suudi krallık rejimi Hadimul Haremeyn ve Şerifeyn iddiasıyla İslam ülkelerinin lideri olduğunu iddia ettiği halde, Filistin halkının temel haklarını ve Filistin topraklarının Siyonistlerce işgal girişimlerini, Aksa camisine karşı saldırıları göz ardı etmekte, bizzat Siyonist işgalcileri sevindirecek bir şekilde İslam ülkelerine karşı komplolar ve saldırılarını sürdürmektedir.

Suudi Arabistan krallık rejimi, Amerika ile Siyonist İsrail rejimiyle elbirliği yapıp, Filistin topraklarının işgalini pekiştirmek için Arap barış planını hazırladı. Suudi hanedan rejiminin bu haysiyetsiz girişimlerine rağmen Arabistan halkı Filistin halkını ve anti Siyonist mücadelesini desteklemektedir.

Nitekim Arabistan Halkı Dünya Kudüs gününde Siyonist İsrail rejimini lanetleme yürüyüşü yaptı. Suudi krallık rejimiyse Müslüman Arabistan halkının anti Siyonist gösteri yürüyüşüne saldırıp kana buladı. Bu durum Suudi rejimiyle Siyonist İsrail rejiminin ittifak halinde Kudüs ve Aksa Camisinin Siyonistlerce işgalini garanti etmeye çalıştıklarını gözler önüne seriyor.

Mekke ve Medine mukaddes şehirler, Kâbe ile Peygamber efendimizin pak türbesi ve Camisi gibi yüksek birleştirici güç kaynakları ve kapasiteleri var. Suudiler ise bu güç ve kapasiteleri Amerika ve Siyonist rejimin militarist, işgalci ve gayri meşru çıkarları uğuruna boşa çıkarmaktadır. Bu nedenle Suudi Arabistan İslam ümmetine karşı eşsiz bir ihanet içindedir.

Filistin halkının anti Siyonist direnişi ve Siyonist işgalci çetelere karşı şehadet operasyonlarıyla, Siyonizm ile Siyonizm ittifakının Filistin halkı ve İslam ümmetine karşı fitne ve komplosu suya düşecektir. Dünya Müslümanları Filistin halkını ve Kudüs’ü Siyonist rejimle Suudi Vahhabi rejimi ittifakına feda etmeyecektir.

Haberin Arapça Aslı:

=> داعية سعودي يدعو إلى ترك الأقصى لليهود.. الموت هناك ليس شهادة

Said El-Karni’nin Twitter Paylaşımları: