Suudi ARABİSTANLI Siyasi Analistten FİLİSTİN DİRENİŞİ’ne Hakaret

Katar’la diğer Körfez ülkeleri arasındaki gerginlik, her geçen gün yeni bir kirli ilişkinin ifşa edilişine tanıklık ediyor. Son olarak Suudi Arabistan’ın önde gelen etkili kuruluşlarından ortadoğu araştırmaları merkezi başkanı Abdülhamid el Hakim, İsrail televizyonlarına çıkan isim olarak tarihe geçti.

Yarı resmi bir think thank kuruluşu olan bu kurumun başındaki bir ismin İsrail kanalında boy göstermesi, Suudi rejiminin onayı olmaksızın gerçekleşmesi imkansızdı. Böylece Suud-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesinde bir eşik daha aşılmış oldu.

GÖZAT  Filistin İSLAMİ CİHAD: Trump'ın Arabistan Zirvesinin Amacı TEFRİKA - FİTNE

Öte yandan Suudi analist el Hakim, bağlandığı yayında yeni ortadoğu olarak adlandırılan süreçte bölgeyi nelerin beklediğine dair önemli ifşaatlarda bulundu. Yeni Ortadoğu’da barış ve huzur olacağını, terörün ise kendine yer bulamayacağını belirten el Hakim, “Hamas ve İslami Cihad gibi dini, kendi çıkarları için kullanan terör örgütlerine yeni Ortadoğu’da yer yok” ifadesini kullandı.

El Hakim, hızını alamadı “Hamas ve İslami Cihad’ın mali kaynaklarını kurutacağız” şeklinde konuştu. Mısır’daki kanlı darbeyi destekleyen Suudi Arabistan, şimdiye kadar üst düzeyde açıkça Filistin Direniş hareketlerine cepheden saldırmamıştı.

GÖZAT  HAMAS'tan Suudi ARABİSTAN'a Tepki

Ancak son gelişen Katar-Körfez ülkeleri krizi, Suudilerin Hamas’a savaş ilan ettiğini açıkça deklare etmesi bakımından ilginç bir gelişme oldu.

El Hakim ayrıca “Şu an top katar’daki siyasi karar alıcılarda, inanıyorum ki çizgilerini gözden geçireceklerdir, Katar’a saygı duymakla birlikte bakış açılarını birbirine yaklaştırmak için ya Rusya’ya ya da ABD’ye sığınmak zorunda” şeklinde konuştu.