Arabistan-Mısır-İsrail Arasında GİZLİ GÖRÜŞMELER

Filistinli yetkili yaptığı açıklamada, “Kahire, bu ayın başında başkentteki büyük otellerden birinde İsrail ve Suudi Arabistanlı yetkilileri bir araya getirdi” dedi.

Alkhaleejonline.net ve Israel Hayom gazetesinin verdiği habere göre, konuyla ilgili bilgi veren Filistinli yetkili, Kahire’nin İsrail ve Suudi Arabistan arasında gerçekleşen gizli ziyaretleri organize ettiğini belirterek, son zamanlarda birkaç kez İsrail, Mısır ve Suudi Arabistan’ın katıldığı üçlü gizli toplantılar tertip edildiğini ifade etti.

Filistinli yetkiliye göre tamamen gizli yapılan görüşmelerin iki dosyası var. Bunlardan birinin Amerika’nın hayata geçirmek istediği Yüzyılın Anlaşması olduğunu belirten yetkili, bu ülkelerin Filistin davası için büyük bir tehlike arz ettiği halde projenin rahat uygulanması için gereken zemini hazırlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Diğer dosyanın ekonomik olduğuna dikkat çeken yetkili, Riyad ve Tel Aviv’in önümüzdeki aylarda büyük ekonomik projeler hayata geçireceklerini savundu.

Filistinli yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: “Suudi Arabistan daha önceki yönetimlerin aksine İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkilerde yeni bir sayfa açtı. Bu girişim Filistin ve davasına zarar veriyor. Görünen o ki bölgede kendisine düşmanlık yapacak büyük bir devlet kalmadı.”

Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkilerle ilgili haberler basın yayın organlarında yer alırken, bu konuda iki taraftan da bir yalanlama gelmediği gibi teyit de gelmedi.

Siyonist üst düzey yetkililerin bu ilişkiye işaret eden açıklamaları basın yayın organlarında yer alsa da görüşmelerin içeriği – Yüzyılın Anlaşması ilk madde olsa da – hâlâ gizli.

Suudi Arabistan sermayeli İlaf sitesinin haberine göre, Siyonist istihbarat şefi Arap dünyasının lideri olması vasfıyla Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ı İsrail’i ziyaret etmeye davet etti.