Arabistan, İsrail Propagandası Yapan Dizileri Kaldırmıyor

Suudi Arabistan’ın MBC tv kanalı, İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini teşvik eden, Filistinlileri aşağılayan, yahudileri mağdur olarak göstermeye çalışan ve uluslararası siyonizmin propagandasını yapan dolayısıyla Filistinlileri ciddi şekilde rahatsız eden “Ummu Harun” ve “Mahrec 7” adlı dizileri Ramazan’ın başından beri gündelik olarak yayınlamaya devam ediyor. Dizilerin yayından kaldırılması taleplerini ise reddetti.

MBC kanalları grubunun bu konudaki tutumunu grubun sözcüsü gruba ait tv kanallarından biri vasıtasıyla yaptığı açıklamasında ortaya koydu.

Bu dizilerden Mahrec 7 dizisinde işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi için teşvik yapılması amacıyla sözde birtakım tartışmalara yer verilirken Filistinlilere de çirkin şekilde saldırılıyor. Ummu Harun dizisinde ise yahudi bir doktor bayan üzerinden 1940’lı yıllarda Körfez ülkelerindeki yahudi azınlıkların mağdur edildikleri iddiasında bulunuluyor ve böylece yahudilerin şirin gösterilmesine çalışılıyor.

Hamas liderlerinden ve Filistin Boykot Kampanyası’nın başkanı Basim Naim, Ummu Harun dizisinin normalleştirme politikasının bir sanatı değil tarihe karşı bir cinayet ve İsrail işgal güçlerinin onlarca yıldır sürdürdükleri beyin yıkama operasyonunun bir aracı olduğunu dile getirmişti.