Amerikan Kongresinde Filistin Çalışma Günleri

Faaliyeti düzenleyenlerden Usame Ebu Erşid, Facebook üzerinden yayınladığı tanıtıcı broşürde, “İlk defa 2015 yılında başlattığımız bu faaliyetle The American Muslims for Palestine olarak bir tarih yazdık. Çünkü ilk kez Filistin ile geldik ve Filistin’i İsrail’in en sağlam kalesi olan Amerikan Kongresine taşıdık” dedi.

Ebu Erşid devamla şunları paylaştı:

GÖZAT  Kudüs İşgal Konutları AMERİKA HİMAYESİNDE

“Amerika’da Filistin için bir şeyler yapmaya çalıştık. Ortadoğu söylemini buraya taşımadık. Tabi sahayı sadece bir tarafa bırakmamak gerekir. Bir şey yapmıyoruz, sonra da insanları başka tarafları tutmaları nedeniyle lanetliyoruz. Bunu düzeltmek için hiçbir şey yapmıyoruz.”

Önümüzdeki Pazartesi günü Amerika’nın birçok bölgesinden onlarca Filistin destekçisinin (Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan) Amerikan Kongresine gelip, bölgelerindeki üyelerin ofislerine uğramaları ve onları Filistin konusunda daha adil ve tarafsız olmaya çağırmaları bekleniyor.

GÖZAT  Irkçılık ve Kölelik Amerika ve İsrail'in RUHUNDA VAR!

“Filistin İçin Amerika’daki Müslümanlar” grubunun bu faaliyetin etkin olması için çalıştığına dikkat çeken Ebu Erşid, “Konumuzu profesyonel bir şekilde hazırladık. Pratik ve mümkün talepler belirledik.

Amerikan Dışişlerinde üst düzey yetkililerle randevular aldık. Profesyonel bir şekilde yapılması gereken bu çalışmaların azim ve gayrete de ihtiyacı var” ifadesini kullandı.