ALMANYA’dan İSRAİL Boykotuna Karşı Karar

Filistin Boykot Hareketi, Alman parlamentosunun İsrail’i Boykot Ulusal Komitesi BDS’yi kınama ve antisemitist olarak nitelendirme kararını üzücü ve utanç verici olarak bulduğunu bildirdi.

Filistin Boykot Hareketi Başkanı Basim Naim’in yaptığı basın açıklamasında; “Bu, insan hakları ve ifade özgürlüğü tarihinde kara bir gündür” dedi.

Naim açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Maalesef Almanya, yahudilere karşı işlediği suçların ezikliğinden bir türlü kurtulma gücüne sahip değildir. Fakat bu konudaki hatalarını bizim halkımızın ve onun haklarının, özgürlük ve bağımsızlık için verdiği mücadelenin aleyhine suçlar işleyerek düzeltmeye kalkışmaması gerekir.”

Naim açıklamasında Alman parlamentosunun kararının siyonistlerin ve işgal devletinin çarpıtıcı iddialarının esas alınmasından kaynaklandığını, oysa tarihin ve vakıanın onun saçma iddialarını hatta dünya üzerindeki pek çok yahudinin bile bu yalanları kabul etmediğini ifade etti.

Basim Naim, Filistin halkının tarihin kaydettiği en kötü işgale karşı mümkün olan bütün yollarla mücadele etme hakkı olduğunu vurgulayarak boykotun da İsrail işgalini reddetmek için başvurulan bir sivil mücadele yöntemi olduğunu söyledi.

Naim, Alman parlamentosunu bu kararından derhal dönmeye çağırarak; “Çünkü bu, saldırgana destek ve onun bizim hakkımızda işlediği suçların izlenmesinin ve cezalandırılmasının tamamen engellenmesi anlamına gelir” dedi.