ALMANYA: İsrail’in Güvenliği Siyasetimizin ANA EKSENİ!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas şunları belirtti: İsrail’in güvenliğini savunmak, Yahudi düşmanlığıyla savaş ve onunla dayanışma Alman dış siyasetinin esas eksenini oluşturuyor ve bu konu bizim siyaset alnındaki tarafgirliğimizin yönünü belirliyor. 

Alman Dışişleri Bakanlığının resmi yayın organında yer alan açıklamaya göre, Maas işgal altındaki Filistin’e ziyaretinden önce şunları söyledi:

Yahudi İsrail devletinin sorumluluğunu üstlenme ve onunla dayanışma çerçevesinde İsrail’in güvenliğini  savunmak ve Yahudi düşmanlığıyla mücadele etmek bizim dış siyasetimizin esas eksenini oluşturuyor. 

Maas sözlerine şunları ekledi: Biz, Ortadoğu’da kendi siyasetimize aynı şekilde devam edeceğiz, Almanya, iki devlete dayalı çözümün ve İsrailliler ile Filistinlilerin yasal taleplerinin gerçekleşmesinin yalnızca müzakere yoluyla olacağına inanıyor. 

Almanya Dışişleri Bakanı, Kudüs İşgal Rejimine açıkça taraflı desteklerinin devamında 1967 sınırının değiştirilmemesi gerektiğini de belirtti.

Maas Filistin topraklarının işgalinin 70. yılı hakkında şunları belirtti: Bu olay bizim için Almanya’da önemli bir olay olarak sayılır, zira biz ve İsrail arasında büyük kadın ve erkeklerin yıllardır bu ilişkinin gelişmesine katkıda bulunduğu bir dostluk var. 

Maas geçtiğimiz hafta Alman Dışişleri Bakanlığı görevine başlarken yaptığı konuşmada, Siyonist Rejim ve  Almanya arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi alanında verdiği mücadeleyi anlattı.