Alman Bakandan Siyonist Netanyahu’ya MİSİLLEME!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ülkesini ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile görüşmeyi iptal etmesinin ardından, Alman bakanın da Netanyahu’nun telefonuna çıkmayı reddettiği bildirildi.

Netanyahu’nun, İsrailli insan hakları örgütleri “Sessizliği Bozma” (Breaking the Silence) ve “B’tselem”i ziyaret etmesine tepki olarak Gabriel ile dün yapılması planlanan görüşmeyi iptal etmesinin ardından bir misillemeyle karşılaştığı belirtildi.

GÖZAT  Netanyahu'dan Alman Bakana BOYKOT TEPKİSİ!

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre Netanyahu, Gabriel’i arayarak kendisi ile görüşmeyi neden iptal ettiğini açıklamak istedi, ancak Alman bakan bunu kabul etmedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ise İsrail ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun görüşmeyi iç politikaya yönelik nedenlerden dolayı iptal ettiğini savunarak, “Bizim İsrail’in iç politikasının oyun topu olmamamız lazım.” ifadesini kullanmıştı.

GÖZAT  Almanya'dan Yahudilere Garanti

Görüşmenin iptal edilmesinin “bir felaket olmadığını” dile getiren Gabriel, Almanya ile İsrail arasındaki ilişkinin hiçbir şekilde değişmeyeceğini kaydetmişti.

Almanya, şubat ayında Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısının İsrail meclisince onaylanmasını eleştirmiş, ardından mayıs ayında yapılması öngörülen ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de yer alacağı hükümetlerarası toplantının ertelendiği açıklanmıştı.

GÖZAT  Siyonist Netanyahu: Gazze'yi İŞGAL EDEBİLİRİZ

İsrail basını erteleme sebebinin, söz konusu yasa tasarısının onaylanması olduğunu iddia etmişti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in 6-9 Mayıs’ta İsrail ve Filistin’i ziyaret etmesi bekleniyor.