AKSA TUFANI Meydanları ve Mazlum Halkları Birleştirdi

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki yerleşimlerin derinliklerinde gerçekleştirdiği yüksek kaliteli bir operasyonun birçok sonucu var, bunlardan en önemlileri şunlardır:

1- İşgal altındaki topraklardaki çatışma ve kurtuluşlarının başlangıcı olan savaşa giren yeni bir senaryo var.

2- Tüm esirlerin kurtuluşu ve düşman ordusu tarafından gerçekleştirilen tecavüzlerin sona ermesi için bir giriş noktası haline gelen çok sayıda mahkum var.

3- Hamas’ın nitelik ve nicelik olarak tüm askeri teçhizatıyla cepheye girmesi.

Bu büyük olay çeşitli alanlarda daha büyük bir etki yarattı ve burada Filistin davasının birçok nedenden dolayı unutulduğu arenaların tepkisinden bahsetmeliyiz, bunlardan en önemlisi İran’ın Filistin davasını desteklemedeki rolünün jeopolitik boyutudur.

Olan şey, geniş bir Sünni dayanışmasına uyandık ve Filistin davasını destekleme ve özellikle Lübnan’daki normalleşme saldırısı ve büyük medya propagandasından sonra ulusu doğal yerine geri döndürme konusunda fikir ve dinlerin birleşmesiydi.

İran ilk destekçi

Gördüğünüz şey gözlerinizin önünde oldu, İsrail düşmanına direnmek isteyen herkes için işgal altındaki Filistin’i destekleyen ve ulaşan İran İslam Cumhuriyeti’nin teçhizatıyla donatılmış yerleşim yerlerine saldıran bir ordu. İran’ın bu desteği durdurulmalıdır çünkü ayrımcılık değil, bir araya getirme faktörü oluşturmalıdır ve bu nedenle bu desteğin durması bizi ayrımcılıktan kurtulmanın ve İran’ın Filistin davasına sunduklarını tanımanın önemine geri getiriyor.

Bugün Gazze’de gördüklerimiz, Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve diğerleri gibi çeşitli alanlarda benzerdir ve bunların hepsi Filistin ve kurtuluş yoluna doğru ilerlemektedir.

Meydanların birliği ve dinlerin birliği

Kudüs’te olup bitenlere tepki olarak ve şehitlerin ve esirlerin intikamını almak için İsrail düşmanına karşı ayaklanan Gazze, Batı Şeria’nın hareketten uzak olmamasının yanı sıra güney Lübnan ve meydanların geri kalanına ek olarak oradaki yüksek hazırlık seviyesi nedeniyle çeşitli alanlardan bir eskorta sahip.

Olan şey, bu meydanların Filistin, Suriye ve Irak’taki Müslümanların ve Hıristiyanların yerinden edilmesine ek olarak, Sünni-Şii ayrımcılığının tüm Batılı araçlarına, Süveyda’daki Dürzi hareketine isabet etmesiydi.

Bugün, savaş yeniden ön plana çıktı ve işgal altındaki toprakların içinde ve dışında düşmanı vurdu ve Filistin’in kurtuluşuna yönelik çatışmanın geleceğinde yeni senaryolar çizecek bir durumda yaşıyoruz.