AKSA’da NAMAZ Kılan Cemaate Saldırı!

İşgal güçlerinin dün akşam geç saatlerde Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında en az 20 kişi yaralandı ve 19 kişi de gözaltına alındı.

İşgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Er-Rahme Kapısı bölgesinde namaz kılan cemaate saldırması üzerine gergin anların ve yumruklaşmaların yaşandığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Er-Rahme Kapısı bölgesinde namaz kılan cemaati Mescid-i Aksa içinde kuşatma altına alarak vahşice darp ettiği ve çatışmaların Mescid-i Aksa’nın Eski Belde semti yönündeki dış kapılarına kadar uzandığı kaydedildi.

Kudüslü kaynaklar, işgal güçleriyle çatışmaların En-Nazır “El-Meclis”, Hıtta ve El-Esbat kapıları civarında yoğunlaştığını, Arap kıyafeti giyen işgal askerlerinin bir grup genci gözaltına aldığını bildirdi.

Çatışmaların Mescid-i Aksa dışına taşarak Eski Belde semtindeki mahallelere kadar ulaştığı, Kudüslülerin sosyal medyada Mescid-i Aksa kuşatmasının kırılması çağrıları yaptığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekân bakımından Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal güçleri geçtiğimiz günlerde Er-Rahme Kapısı bölgesini kapatmış fakat Filistinli gençler zincirleri ve kilitleri kırarak bölgeyi yeniden açmıştı.

Kudüslüler pazartesi günü de işgal güçlerinin Müslümanların girişine kapatmak istediği Er-Rahme Kapısı bölgesinde namaz kılmış ve dua etmişti.