AKDENİZ’de Siyonist İSRAİL Öncülüğünde “Doğal Gaz” Tatbikatı

Akdeniz’de Siyonist İsrail ev sahipliğinde 6 ülkenin katılımı ile Mavi Bayrak adında bir tatbikat düzenleneceği açıklandı.

Doğu Akdeniz’de Siyonist İsrail’in doğal gaz hırsızlığını pekiştirecek adımlardan biri sayılan tatbikat ile Türkiye de dahil birçok ülkeye mesaj veriliyor.

Türkiye üzerinde Yunanistan’ın işgal ettiği 20’ye yakın ada ve Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Akdeniz’de tek taraflı doğal gaz işgalciliği oyunları devam ediyor.

Siyonist İsrail’in de direkt olarak desteklediği bu hareketler ile İslam topraklarının doğal zenginlikleri çalınmak isteniyor.

Tatbikata İsrail öncülüğünde ABD, İtalya, Almanya ve Yunanistan’ın da katılacağı belirtildi. Tatbikat 5 gün sürecek ve F-35’ler de dahil olacak.

Ayrıca tatbikatta tam olarak 1000 Siyonist İsrail askerinin yer alacağı belirtildi. Siyonist İsrail Hava Kuvvetleri Sözcüsü tatbikat ile ilgili, “Savaş egzersizleri ve ileri teknoloji ile çeşitli tehditlere karşı uçuş performansı denenecek” dedi.

İki yılda bir düzenlenen Mavi Bayrak Tatbikatı’nın ilki 2017 yılında gerçekleşmişti. 2017 yılındaki tatbikata katılım sağlayan Hindistan ve Polonya, 2019 tatbikatına dahil olmadı.