AHED TEMİMİ Serbest Kalabilir

Ahed Temimi’nin babası Basel Temimi, yaptığı açıklamada, “Ahed’in normal şartlarda 19 Ağustos’ta çıkması bekleniyordu ama bu haftasonu işgalci İsrail’in salıvermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Temimi açıklamasının devamında, “işgalci İsrail makamları, tutukluya veya ailesine ne zaman serbest bırakılacağı konusunda genellikle bilgi vermez, ancak Ahed’in 21 gün önce serbest kalması için bir karar alır diye tahmin ediyoruz” dedi.

İşgalci İsrail askerleri, 16 yaşındaki Ahed et-Temimi’yi, 19 Aralık 2017’de ailesiyle yaşadığı eve düzenlediği baskınla gözaltına almıştı.

Hapisteyken 17 yaşına giren Ahed Tamimi’nin, 15 Aralık 2017 tarihinde Nebi Salih’teki köyünde iki İsrail askerine tokat attığını ve tekmeleyerek askerleri ittiği video görüntülerinin Facebook’ta yaygınlaşması üzerine ağır cezayı gerektiren müessir fiil ile 11 diğer suçtan yargılanmıştı.

Ahed et-Tamimi, tahrik etmek, ağır cezayı gerektiren müessir fiil ve İsrail askerlerini iki kez görevlerini yapmaktan alıkoymak da dâhil olmak üzere kendisine yöneltilen 12 suçlamanın 4’ünden mahkûm edilmişti.

Bunun yanı sıra, Ahed’in Annesi Neriman, bir askere yapılan saldırıya yardım etmek, bir askeri görevini yapmaktan alıkoymak ve tahrik etmek suçlarından 6.000 Şekel (yaklaşık 1.780 Amerikan Doları) para cezasının yanı sıra, 8 ay hapis cezasına mahkûm edilmiş ve cezası üç yıl ertelenmişti. Ahed’in kuzeni Nur Tamimi ise 2.000 Şekel (yaklaşık 500 Amerikan Doları) para cezasına mahkûm edilmişti.