Açlık Grevinin Öncüsü Bergusi’nin SAĞLIK DURUMU KÖTÜ

Özgürlük ve Onur Açlık Grevini Takip İçin Medya Komitesi, Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Filistinli esir Milletvekili Mervan El-Bergusi’nin sağlık durumunun kötüleştiğini, El-Bergusi’nin 1500 esirle birlikte sekiz gündür açlık grevi eylemini sürdürdüğünü açıkladı.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti ile Esir Kulübü tarafından oluşturulan komite, konuyla ilgili yayınladığı ulaşan bildiride, Mervan El-Bergusi’nin sağlık durumunun kötüleştiğini, El-Celme Cezaevi Müdürü’nün El-Bergusi’den ilaç almasını istediğini fakat Filistinli esirin bu isteği reddettiğini ifade etti.

GÖZAT  2000'e Yakın Filistinli Esirin AÇLIK GREVİ 8. GÜNÜNDE

Bildiride, El-Celme Cezaevi Müdürü’nün ayrıca açlık grevindeki esir Nasır Ebu Hamid’den El-Bergusi’yi ilaç kullanması için ikna etmesini istediği fakat Ebu Hamid’in bu talebi geri çevirdiği, Mervan El-Bergusi’nin hayatını kaybetmesi halinde şehit olarak öleceğini söylediği, bunun üzerine cezaevi yönetiminin esir Ebu Hamid’i El-Celme Cezaevi’nden Eshel Cezaevi’ne naklettiği kaydedildi.

Bu arada, işgal rejimi cezaevleri idaresinin avukatların açlık grevindeki esirleri ziyaretine izin vermediği, esirlerin durumlarıyla ilgili bilgilerin ilgili kurumlara ve medya komitesine çok zor ulaştığı belirtildi.