AÇLIK Grevi Yapan Esirlerin Bir ZAFERİ Daha

İşgal zindanlarında “Onur-2” adıyla sekiz gündür toplu açlık grevi eylemi yapan Filistinli esirler öğleden sonra işgal rejimi cezaevleri idaresinin cezaevlerine esirlerin dışarıyla iletişim kurabilmeleri için umumi telefonlar yerleştirmeyi kabul etmesiyle yeni bir zafere imza attı.

Esirler Enformasyon Ofisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, esir hareketiyle cezaevleri idaresi arasında anlaşma sağlandığını ve esirlerin taleplerinin kabul edildiğini bildirdi.

Esir hareketi kaynakları, cezaevleri idaresinin Ramon Cezaevi’nin 4 nolu bölümünde toplanan esir hareketi liderleriyle görüşmek zorunda kaldığını söyledi.

Kaynaklar, esir hareketi liderlerinin esirlere yönelik cezai yaptırımların kaldırılmasını ve esirlerin aileleriyle birlikte onurlu bir şekilde iletişim kurabilmelerinin sağlanmasını istediği kaydedildi.

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin esirlerin birçok talebini kabul ettiği ve kabul edilen talepler arasında cezaevlerine umumi telefonlar yerleştirilmesinin de yer aldığı belirtildi.

Kaynaklar, anlaşma uyarınca Filistinli esirlerin cezaevlerine yerleştirilecek umumi telefonları haftada üç gün kullanacakları ve başka cezaevlerine nakledilen esirlerin eski yerlerine döndürüleceği bildirildi.

Kaynaklar ayrıca esirlere verilen para cezalarının 58 bin şikelden 30 bin şikele düşürüleceğini, cezaevlerine yerleştirilen sinyal kesicilerin kaldırılmasının ise umumi telefonların yerleştirilmesinden sonra konuşulacağını ifade etti.

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirler haklı taleplerini dile getirmek için sekiz gün önce toplu açlık grevi eylemi başlatmıştı.