ABD’nin Adımı Sonrası HAMAS’tan Abbas’a Çağrı

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Filistin’deki bütün direniş gruplarını Filistin toprağının korunması için geniş çaplı bir ulusal hareket başlatmaya çağırdı. Filistin Yönetimi’ni de sonuç getirmeyecek, anlamsız “uzlaşma süreci”ne artık son vermeye çağırdı. 

Hamas, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun işgal altındaki Batı Yaka topraklarına Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi suretiyle inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerinin uluslararası yasalara uygun olduğunu iddia ettiği açıklamada bulunmasından sonra Hamas, ABD’nin Filistin halkının toprağı ve mukaddes değerleri üzerindeki haklarına karşı düşmanca tutumunu sürdürdüğünü dile getirdi. 

Hamas açıklamasında ABD’nin söz konusu açıklamasıyla bütün uluslararası yasaları ve BM’nin şimdiye kadar almış olduğu tüm kararları ayaklar altına aldığına dikkat çekti. 

Hamas Filistin halkının toprağına ve mukaddesatına sahip çıkmakta kararlı olduğunu, düşmanca tavırlara cevap vermek ve bütün haklarını geri almak için direnmeye devam edeceğini dile getirdi.