ABD Tasarısının Reddi, DÜNYA’nın FİLİSTİN’e Desteği

Konuyla ilgili açıklama yapan Arap Birliği, karar için yapılan oylamanın sonuçlarından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu sonuç dünyanın Filistin halkının hakkına desteğini, ayrıca bu halkın savunduğu davanın ve yürüttüğü mücadelenin adil oluşunu gösterdi” ifadesini kullandı.

Arap Birliği ülkelerinin katkılarıyla Amerika’nın Hamas ve Filistin direnişini kınayan karar tasarısı BM Genel Kurulu’nda oy çoğunluğu sağlanamadığı için kabul edilmedi.

Arap Birliği Genel Sekreteri işgal altındaki Filistin işlerinden sorumlu yardımcısı Said Ebu Ali yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler’in adil barışın sağlanması ve bölgede istikrarın oluşması için yapılan mücadeleye destek verdiğini gösterdiğini söyledi.

Ebu Ali yaptığı açıklamada bu kararın “Filistin halkının pazarlık konusu yapılamayacak hakkının geri alınmasını, BM kararlarına göre başkenti Doğu Kudüs olacak bağımsız devletinin kurulmasını, 1967 işgalinin son bulmasını” zorunlu kıldığını ifade etti.

Amerika’nın Hamas ve Filistin direnişini mahkûm etmek için BM Genel Kuruluna getirdiği karar tasarısı çoğunluk sağlanamadığı için reddedildi.