Abbas’ın Polisleri Bir Filistinliyi Katletti

Öğle saatlerinde Filistin’in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesimindeki Tulkerem’de bir Filistinli vatandaş Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri tarafından düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 

Olayın, işgal güçlerinin Tulkerem şehrine ve Tulkerem Mülteci Kampı’na yönelik baskınlarını engellemek amacıyla direnişçilerin koymuş olduğu barikatların güvenlik güçleri tarafından kaldırılmasına ahalinin itiraz etmesi üzerine yaşanan gerginlik esnasında vuku bulduğu bildirildi. 

Bölge ahalisi ve devrimci gençler Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin söz konusu demir barikatları kaldırmasına tepki gösterdi ve bu barikatların işgal güçlerinin saldırıları esnasında onları engellemede işe yaradığını dile getirdiler. 

Bunun üzerine polisler demir barikatların kaldırılmasına engel olmaya çalışan ahalinin ve gençlerin üzerine ellerindeki silahlarla yoğun bir şekilde ateş etmeye başladı.

Saldırıda şehit Remzi El-Arıda’nın babası ve ismi açıklanmayan bir genç yaralandı. Yarasının ağır olduğu belirtilen genç tedavi için hastaneye kaldırıldı, ancak kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği açıklandı. 

Çıkan gerginlik sırasında polislerin evlerin çatılarına çıkarak aynen işgal askerlerinin yöntemleriyle saldırılar düzenledikleri belirtildi.