ABBAS’ın Gayri Meşru Hükumeti Göreve Başladı

Fetih örgütünün Merkez Kurulu üyesi Muhammed İştiye’nin başkanlığında kurulan yeni Filistin hükümeti akşam Ramallah’ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas önünde resmi yeminini yaparak göreve başladı. Yeni hükümette İçişleri ve Vakıflar bakanlarının isimlerinin belirlenmesi işinin sonraya bırakılması dikkat çekti. Filistin’deki direniş grupları tarafından yapılan açıklamalarda ise bu hükümetin bir birlik hükümeti olamayacağı sadece Fetih örgütünün kendi kafasına göre şekillendirdiği grupsal bir hükümet olduğu dile getirildi.

Vefa Haber Ajansı’nın verdiği bilgilere göre yeni hükümette 16 yeni bakan yer alıyor. Eski hükümette yer alan 5 bakan ise makamlarında kaldı. Üç bayan bakan yer alıyor. Onlar da Sağlık, Kadın ve Turizm bakanları.

Verilen bilgilere göre İçişleri ve Vakıflar bakanlarının belirlenmesinin ertelenmesinde Fetih örgütü içindeki ihtilaflar etkili oldu. İhtilafın çözülmesine kadar bu iki bakanın görevlerini Başbakan Muhammed İştiye yürütecek.

Yeni hükümetin oluşturulması konusunda Filistin’deki siyasi oluşumlar ve direniş grupları arasında herhangi bir ittifak oluşmadığı, bu hükümetin tamamen Fetih örgütünün kendi iç hesaplarına göre şekillendiği dile getirildi.