Abbas Yönetimi, İslami Cihad ve Hamas Mensuplarına Rahat Vermiyor

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Burhum, “Bütün bunlar, işgalci güçlerle koordinasyonlu bir şekilde ve bu güçlerin Batı Yaka’da Filistin halkına karşı sürdürdüğü baskınlar ve operasyonlarla eş zamanlı yapılıyor” dedi.

Burhum açıklamasında ayrıca, yapılan bu çifte baskın ve operasyonların Filistin direnişini tasfiye etmeyi, halkın işgal zulmüne karşı direnişin etrafında gösterdiği birliği dağıtmayı amaçladığını söyledi.

Filistin güçlerinden bu kötü yoldan dönmelerini, ellerindeki siyasi tutukluları serbest bırakmalarını ve düşmanla işbirliğini sonlandırmalarını isteyen Burhum, Filistinli gruplardan da sadece işgalciye hizmet eden bu politikalara yönelik ciddi bir tavır sergilemelerini istedi.

İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Betaş dün yaptığı açıklamada hareket mensuplarına yapılan baskı ve zulümleri sert bir dille eleştirerek, gözaltına alınanların hayatından Filistin güçlerinin ve bu güçlerin başında bulunan Ziyad Hubburrih’i sorumlu tuttuklarını ifade etti.