SİYONİST Gazete: ABBAS’tan, TRUMP’ı Eleştirmeyin Talimatı

Gazete konuyla ilgili yayınladığı haberde, Abbas’ın söz konusu talimatı Washington’un Filistin Yönetimi’ne daha fazla yaptırım uygulamasından korktuğu için verdiğini yazdı.

Haberde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistin Yönetimi ve genel olarak Filistinliler aleyhinde aldığı bir dizi kararın Filistin Kurtuluş Örgütü liderleri arasında öfkeye yol açtığı belirtildi.

Gazete, Amerika’nın kararlarına duyulan öfkenin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a yönelik eleştirilerin artmasına neden olduğunu ifade etti.

Haberde, gazeteye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Filistinli yetkilinin, “Trump Beyaz Saray’a yerleştiğinden bu yana Abbas yapılabilecek tüm hataları yaptı. Şimdi yeni bir yola başvurması gerekiyor” dediği iddia edildi.

Abbas’ın Trump’ın eleştirilmemesi talimatı verdiğini kaydeden Filistinli yetkili, Filistin Yönetimi Başkanı’nın Eylül sonunda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmada ABD Başkanı’nı eleştirme niyetinden de vazgeçtiğini söyledi.

Israel Hayom gazetesine konuşan Filistinli yetkili, Trump’ın kararlarına Arap ülkelerinin tepkilerini de “hayal kırıklığı” olarak niteledi.