ABBAS İle İSRAİL Arasında Gizli Para Aktarımı

Bir İsrail gazetesi bugün İsrail işgal rejimiyle Mahmud Abbas yönetimi arasında, resmi kanalların dışında bir gizli para aktarma kanalının bulunduğunu gün yüzüne çıkardı. 

Israel Hayom isimli siyonist gazete bugün yayınladığı haberde, söz konusu gizli kanalın, İsrail Yüksek Mahkemesi’ne İsrail Mali ve Sivil İdaresi’ne bağlı, Abbas yönetimine gizli yollardan 100 milyon şekel para aktarma taahhüdünde bulunan bir fon bulunduğu konusunda sunulan dilekçenin reddedilmesinin ardından ortaya çıktığını dile getirdi. 

Bu arada Filistin Yönetimi’ne gayri resmi yollarla para aktarılmasına karşı çıktığı için söz konusu dilekçeyi veren Kehilat teşkilatının, belirtilen fonun gözlem altında tutulmadığını ve onun vasıtasıyla Filistin Yönetimi’ne para aktarıldığını iddia etti. 

Bu arada İsrail Maliye Bakanlığı söz konusu fonun kaynaklarının, Batı Şeria’daki arazilerden ve aralarında kırıcıların ve iletişim araçlarının da bulunduğu birtakım araçlar vasıtasıyla verilen hizmetlerden elde edilen gelirler olduğunu iddia etti. 

İsrail Maliye Bakanlığı, söz konusu fon vasıtasıyla aktarılan paraların Batı Şeria bölgesinde yürütülen çalışmalardan elde edilen paralar olduğunu ileri sürdü. 

İsrail hükümeti, İsrail bankalarının, öldürülen İsraillilerin ailelerinin dava açmalarından korkması sebebiyle birkaç hafta önce Filistin Yönetimi’ne para aktarımı işinin yürütülmesi amacıyla bir şirketin faaliyete geçirilmesi konusunu görüşmüştü.