Abbas Güçlerinden Şeyh Hıdır Adnan’a ENGELLEME

İşgal zindanlarında gerçekleştirdiği açlık grevi direnişiyle Filistin’in milli simgelerinden biri haline gelen Adnan açlık grevindeki esirlere destek için Ramallah’ta kurulan eylem çadırını ziyarete gitti.

GÖZAT  Hamas: Mahmud Abbas, FİLİSTİN UZLAŞISINI DİNAMİTLİYOR

Kaynaklar, Yasir Arafat Meydanı’nda kurulan çadırı organize eden Fetih hareketi üyelerinin Şeyh Hıdır Adnan’ı çadırdan çıkardıklarını söyledi.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin ve Fetih üyelerinin son günlerde sistematik olarak Şeyh Hıdır Adnan’a yönelik karalama kampanyası yürüttüğü ve İslami Cihad liderini siyasi açıdan öldürmek istediği ifade edildi.

GÖZAT  Mahmud Abbas En Başından Beri FİLİSTİN DİRENİŞİNE KARŞIYDI

Yerel kaynaklar, Şeyh Hıdır Adnan’ı hedef alan karalama kampanyasının nedeninin İslami Cihad liderinin sürekli olarak güvenlik koordinasyonunu deşifre etmesi ve siyasi gözaltılara son verilmesini istemesi olduğunu bildirdi.

Kaynaklar, Şeyh Hıdır Adnan’ın güvenlik koordinasyonu ve siyasi gözaltılar aleyhine yaptığı açıklamaların Filistin Yönetimi güvenlik birimlerini ve Fetih hareketini zora soktuğunu söyledi.