FİLİSTİN Milletvekili: ABBAS Güçleri İSRAİL İle Yarışıyor

El-Kar’avi, Filistin Abbas Yönetimi güvenlik güçlerinin Filistinli eski esiri bayılıncaya kadar dövmesinin işgal güçlerinin yaptığı zulümden az olmadığını söyledi.

Filistin Abbas Yönetimi güvenlik birimlerinin eski esirleri ve şerefli insanları gözaltına almasının ve cezaevlerinde onlara işkence yapılmasının sessiz kalınamayacak bir hale geldiğini belirten El-Kar’avi, Filistin sokağında bu duruma duyulan öfkenin giderek büyüdüğüne dikkat çekti.

Milletvekili El-Kar’avi, Alar beldesinde işgal güçlerini hedef alan el yapımı patlayıcıların ele geçirilmesinden sonra Filistin Abbas Yönetimi güvenlik birimlerinin halktan çok sayıda kişiyi sadece şüphe üzerine gözaltına aldığını ifade etti.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin şüphe üzerine ve esirlere destek ifade eden paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındıklarını belirten El-Kar’avi, Filistinli gruplardan bu durum karşısında sessiz kalmamalarını istedi.

Milletvekili El-Kar’avi, işkenceye ve ihlale maruz kalan tüm tutukluları yerel ve uluslararası mahkemelere şikayette bulunmaya davet etti.