ABBAS Güçlerinden Filistinli Eski ESİRLERİN Eylemine Baskın

Filistinli kaynakların verdiği bilgiye göre, maaşları kesilen eski Filistinli esirlerin uğradıkları haksızlığı kamuoyuna duyurmak, hükümetten bu konuda aldığı kararı geri çekmesini sağlamak için hükümet binası önünde kurdukları eylem çadırına gelen Filistin Yönetimine bağlı Genel İstihbarat, Koruyucu Güvenlik ve Ulusal Güçler birimleri elemanları eski esirlerden çadırı kaldırmalarını istedi.

Eyleme katılan eski esirlerden biri yaptığı açıklamada, söz konusu güçlerin kendilerine hiç de güzel görüntü vermeyen ve uygarca olmayan çadırı kaldırmalarını talep ettiğini söyledi.

Eylem çadırını kaldırmayacaklarını ve orada kalamaya devam edeceklerini belirten esirler hükümetten sorunlarını çözmesini ve maaşlarını geri vermesini istediklerini ifade etti.

Hükümet binası önünde altı gündür eylem yapan eski esirler, 277 esirin hükümet tarafından kesilen maaşlarının tekrar geri vermesini istiyor.

Esirler talepleri kabul edilinceye kadar çadırı kaldırmayacaklarını ve bayram namazını çadırda kılacaklarını hatırlatarak, halktan çadırda kılacakları namaza iştirak etmelerini istedi.