Abbas Güçleri Batı Şeria’da 7 Filistinliyi Tutukladı

Hamas Hareketi Batı Yaka Teşkilatı’na ait Umame Enformasyon Merkezi’nin bildirdiğine göre, Koruyucu Güvenlik birimi Nablus’ta Nebil Ahmed Cevde’yi ifade vermeye çağırdı ve önceki gün sabah ifade vermeye gittiği sırada gözaltına aldı.

Aynı birimin Gablan Belediye Başkanı Ali El-Ez’ar’ı üç gündür gözaltında tuttuğu ifade edildi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin En-Necah Üniversitesi öğrencilerinden Hemmam Fettaş’ı 40 gündür gözaltında tuttuğu ve okulun son döneminde Filistinli öğrenciyi okuldan mahrum bırakarak mezun olmasını engellediği bildirildi.

Tulkerem’de ise Koruyucu Güvenlik biriminin eski esir Şeyh Nazir Nassar’ı Filistin Yönetimi zindanlarından çıkmasının üzerinden henüz birkaç gün geçmişken ifade vermeye davet bahanesiyle yeniden gözaltına aldığı kaydedildi.

Koruyucu Güvenlik biriminin dört gün önce de Tulkerem sakinlerinden Raid Taha ve 17 yaşındaki oğlu Şadi’yi gözaltına aldığı belirtildi.

Şadi’nin gözaltı süresinin 15 gün uzatıldığı ve babası Raid Taha’nın açlık grevine başladığı bildirildi.

Koruyucu Güvenlik biriminin ayrıca Yatta’dan Nidal Ebu Miliş ve Dura’dan Ala Amr’ı Filistin Yönetimi’nin Ruslara arazi tahsis etmesini protesto ettikleri için gözaltına aldığı ifade edildi.