ABBAS Güçleri, 7 Filistinliyi Gözaltına Aldı!

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka sakinlerini siyasi görüşleri sebebiyle gözaltına almayı sürdürüyor.

Son olarak 7 kişiyi gözaltına alan Filistin Yönetimi güvenlik birimleri, onlarca kişiyi de hukuka aykırı olarak keyfi bir şekilde gözaltında tutuyor.

Hamas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Nablus’ta Mutez Ebu Tuyun ve Abdullah El-Halebi isimli gençleri gözaltına aldığını söyledi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin eski esir ve eski siyasi tutuklu Mansur Şehhade’nin evine baskın düzenlediği ve evde hiç kimse olmamasına rağmen arama yaptığı bildirildi.

Cenin’de ise Koruyucu Güvenlik biriminin eski esirlerden Sami Abid, Muhammed Abid ve Vesim Abid’i önceki gece yarısı evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı belirtildi.

Koruyucu Güvenlik birimi Ramallah’ta gazeteci Muhammed İdkidik’i gözaltına alarak sosyal güvenlik yasasını protesto gösterisini takip etmesine izin vermedi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri El-Halil’de sosyal güvenlik yasasına karşı işçi hareketinin koordinasyon komitesi üyesi Davud El-Harbavi’yi gözaltına aldı.