ABBAS Güçleri, 6 Filistinliyi Gözaltına Aldı!

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka sakinlerini siyasi görüşleri nedeniyle gözaltına almaya devam ediyor.

Son olarak 6 kişiyi gözaltına alan ve 3 kişiyi ifade vermeye çağıran Filistin Yönetimi güvenlik birimleri çok sayıda kişiyi de hukuka aykırı bir şekilde gözaltında tutmayı sürdürüyor.

Koruyucu Güvenlik birimi Nablus’ta Birinci İntifada’nın önde gelen isimlerinden Vaddah Zegzug’u Yüzyılın Anlaşması’nı protesto ve milli birliğe davet yürüyüşlerine katıldığı suçlamasıyla gözaltına aldı.

Aynı birimin bu sabah Nablus’ta eski esir ve eski siyasi tutuklu Ali Levlah’ı ifade vermeye çağırdığı kaydedildi.

Koruyucu Güvenlik birimi Ramallah’ta Muhammed Sabit isimli genci Çarşamba gününden bu yana gözaltında tutarken, Eriha’da da eski esir ve eski siyasi tutuklu Süleyman Zayed Ebu Rumi’yi bu sabah ifade vermeye çağırdı.

Koruyucu Güvenlik birimi Dr. Ğanim Muhammed Ruzeykat’ı dün ikindi saatlerinde ifade vermeye gittiği sırada gözaltına aldı.

Filistin Yönetimi’ne bağlı Genel İstihbarat birimi, El-Halil’e bağlı Beyt Kahil beldesine baskın düzenleyerek Rami Asafira, Fadi Asafira ve Saad Asafira isimli eski esirleri gözaltına aldı.

Genel İstihbarat birimi görevlilerinin gözaltına alma sırasında üç eski esiri ve ailelerini vahşi bir şekilde darp ettiği belirtildi.

Aynı birimin Beytlahim’de de eski esir ve eski siyasi tutuklu Nadir Cibran’ı yarın ifade vermeye çağırdığı öğrenildi.