Abbas, Filistin’in Kurtuluşunun Önünde Bir ENGEL

Fransa’da yayın yapan Le Monde gazetesi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın, Filistinli grupların geniş mutabakatı sonucu yapılması kararlaştırılan tüm seçimleri iptal ederek ve şiddetli bir siyasi baskı dalgası başlatarak halkının kurtuluşunun önünde bir engel haline geldiğini ve böylece geriye kalan azıcık onurunu yitirdiğini yazdı.

Fransız gazetesi, yayınladığı başyazısında, Abbas’ın halkının kurtuluşunun önünde aşılmaz bir engel haline geldiğini belirterek, Filistin siyaset sahnesinden ayrılmasını talep etti.

Yazıda, Abbas’ın İsrail çıkarlarına hizmet eden “Oslo Anlaşması adamı” olarak siyasi kariyerinin son bulacağı belirtildi.

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde gazetesinde yer alan haberde, Abbas’ın, siyasi hayatını en azından zayıf bir notla kapatma imkanının olduğu, ancak içinde olduğumuz bu ayda yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimlerini iptal ederek hiçbir durumdan utanmayacağını ortaya koyduğu ifade edildi.

Seksen yaşındaki Abbas’ın, aday olacağı seçimleri askıya alan, zayıf ve önemsiz bir lider olarak tarihe geçeceğini yazan Le Monde, Filistin Yönetimi Başkanı’nın, işgal rejiminin Gazze’ye yönelik vahşi saldırılarının akabinde Filistinlilere yönelik başlattığı baskı ve susturma politikalarıyla toplum arasında kalan şerefini de kaybettiğine dikkat çekti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, işgalci İsrail yönetiminin, “hükümet olmadığı” gerekçesiyle işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Filistin seçimlerine ilişkin kendilerine bir cevap vermekten kaçındığını açıklamış ve bunu gerekçe göstererek belirsiz bir tarihe kadar seçimlerin ertelendiğini resmen duyurmuştu.

Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da olduğu gibi Kudüs’te de seçimlerin yapılması gerektiğini aksi takdirde seçimlere gitmeyeceklerini aktaran Abbas, “Şayet İsrail, seçimlerin Kudüs’te de yapılmasına onay verirse o zaman seçimlere gideriz.” diyerek bir kez daha İsrail’in direktiflerine, arzu ve isteklerine göre hareket ettiğini ortaya koymuş oldu.