ABBAS’ın Esiri Şahin’in Ailesi AÇLIK Grevinde!

Filistin Yönetimi’nin Selfit’teki zindanlarında alıkonulan siyasi tutuklu Abdurrahman Şahin’in annesi oğlunun gözaltına alınmasının üzerinden 20 gün geçmesine rağmen serbest bırakılmaması üzerine açlık grevine başladı.

Siyasi tutuklu Abdurrahman Şahin’in annesi konuyla ilgili yayınladığı video kaydında, oğlunun eşiyle birlikte açlık grevine başladıklarını ilan etti.

Koruyucu Güvenlik birimi tarafından gözaltında tutulan Şahin’in serbest bırakılmasını isteyen Filistinli yaşlı kadın, siyasi tutuklu olduğu gerekçesiyle mahkemenin de oğlunun serbest bırakılması talebini reddettiğini söyledi.

Siyasi tutuklu Abdurrahman Şahin’in annesi, insan hakları örgütlerine seslenerek, oğlunun serbest bırakılması ve siyasi gözaltılara son verilmesi için duruma acilen müdahale etmelerini istedi.

Bu arada, Şahin’in annesinin oğlu Filistin Yönetimi zindanlarında siyasi sebeplerle gözaltında tutulduğu için açlık grevine başlayan ikinci anne olduğu kaydedildi.

Siyasi tutuklu Mutad Fettaş’ın annesi Hatice Fettaş’ın da geçtiğimiz günlerde açlık grevine başladığı ve Filistin Yönetimi’nin Fettaş’ı serbest bırakmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Batı Yaka’daki Filistin Yönetimi zindanlarında yaklaşık 100 siyasi tutuklu bulunduğu bildirildi.